Omenaa puristamme niin pitkään kuin syys-talvilaatuja riittää. Aloitamme myös marjojen käsittelyn viikosta 40, soita ja varaa aika, keräämme useamman asiakkaan marjat samalle päivälle.

Marjat kylmäpuristetaan ja pastöroidaan samoin kuin omenatkin, marjojen käsittelyprosessi on vain pidempi. Marjat murskataan ja lämmitetään n. 45-55 asteiseksi, lisätään luonnonmukainen entsyymi ja annetaan vaikuttaa väh. 2 tuntia jolloin marjojen pektiini pilkkoutuu ja väri sekä mehu irtoaa paremmin. Sokeria lisätään asiakkaan toiveiden mukaisesti. Sokeria ei ole pakko laittaa ollenkaan, jolloin myös diabeetikot voivat mehuja helpommin käyttää ja maustaa itselleen sopivasti.

Mehu pakataan hanapakkauksiin pastöroituna n. 70 asteisena, jolloin pakkaukseen syntyy tyhjiö. Mehu säilyy 12kk jopa huoneen lämmössä, avattuna 4-6 viikkoa.

Valmistamissamme mehuissa on mukana jonkin verran hedelmälihaa, joka tekee mehusta täyteläistä ja kuitupitoista. Hanapussissa sakeampi mehu usein jää ns. pohjalle, tätä sakeaa mehua voi käyttää esimerkiksi pohjana marjakeittoon tai marjapuuroon. Jos mehua muistaa ravistaa aina ennen käyttöä, sakeampaa ei niin paljon jää.

Palvelemme niin yksityiset kuin yritysasiakkaatkin. Mehut pystymme valmistamaan myös luomuna, mehustamomme on luomuvalvonnan piirissä ja käytettävät apuaineet ovat luomuhyväksyttyjä ja gmo-vapaita. Kun marjaa on 150kg ja enemmän pyydä tarjous.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.