Mehustus

Tervetuloa Hassisten mehuasemalle!

Hyvää hedelmistä ja marjoista

Teemme kylmäpuristettua ja pastöroitua mehua oman puutarhasi kivettömistä hedelmistä, esim. omenasta ja päärynästä. Varaa tuontiaika ja noin kahden päivän sisällä saat valmiin mehun.

Omenan tulee olla hyvälaatuinen ja kypsyydeltään napakka, kesälajikkeet erityisesti ei saa olla liian kypsä eli siementen tulee olla vielä osittain vaaleita kun ne tuodaan mehustukseen. Ole siis ajoissa liikkeellä. Pintaviat tai madon vierailu ei haittaa, kaunis ei mehuomenan tarvitse olla. Omenia ei tarvitse myöskään pestä, prosessissa omenat kaadetaan ensin vesialtaaseen, josta jatkavat matkaansa murskaimeen ja suoraan hihnapuristimeen. Mehualtaasta mehu pumpataan pastööriin ja suoraan kuumana vakuumipakkaukseen.

Varaa aikasi ajoissa, syksyn ajat täyttyvät nopeasti!

Marjojen puristamista mehuksi teemme vain pakastamisen kautta, näin marjoista irtoaa mehu tehokkaammin ja vähemmillä apuaineilla. Marjojen mehustamisessa käytämme entsyymikäsittelyä, jolloin mehusaanto ja  väri on parempi. Kaikki tämä onnistuu luomuna. Mehu pakataan hanapakkauksiin, joka on ekologinen ja hygieeninen sekä käytännöllinen tapa säilöä mehua. Hanapakkauksessa mehu säilyy n.12kk ja avattuna n. 4-6vk jopa huoneenlämmössä. Laimennettu marjamehu on laitettava jääkaappiin, jossa se säilyy n.4vrk.

Varaa aika soittamalla 0440903303

Tuo meille hedelmäsi / marjasi.

Rentoudu! Mehustus vie aikaa.

Parin päivän sisällä mehusi on valmis noudettavaksi!

Hinnasto

OMENAT MEHUKSI, MENE PALVELUT JA VALITSE MEHUSTUS
Pekkapuu antaa kauniin punaiset ja makeat omenat. näistä tehty hillokin punertavaa.

Hedelmät

OMENAT, pastöroituna

min. 30kg                   1,50€ / kg

HANAPAKKAUS 3 ltr:

SISÄPUSSI: 1,30 € 

3 ltr KUORET:  

vihreä: 1,60€  Ruskea: 1,30€

HANAPAKKAUS 10 ltr

pussi 1,60€ Kuoret: 3,10€

PouchUp  1,5 ltr  2,20€ (itsenäisesti seisova valkoinen hanapss)

Varaa tuontiaika, valmis mehu parin päivän päästä. Ilmoitamme viestillä/soittamalla kun saa noutaa. 100kg omenaa, mehua n.66 ltr. Eli omenakilosta saa mehua n. 5-7dl. Muista aikaa varatessasi mainita jos olet pitkästä matkasta, neuvotellaan odottaessa -palvelusta.

  • Asiakkaan omiin astioihin (väh.10ltr astioihin) vain pastöroimatta, mehu on pakastettava.
    •  

OMENA oltava vähän raaka eli siemenen tulee olla vielä vaalea. Näin mehua irtoaa paremmin ja mehustusprosessi jouhevampaa. Pastörointi hieman pyöristää makua, jolloin hapan ei ole niin hapan. Kesälajikkeet mehustamme erikseen mainittuna ajankohtana, seuraa Facebook-ilmoitteluamme ja Nettisivujamme.

Yrittäjä: kysy tarjous!

Marjat

Mehustus:      2,10€ / kg

Pastörointi:   0,80€ / kg

Sokerointi asiakkaan omalla sokerilla 0,10€/kg

HANAPAKKAUS:

3 ltr …. SISÄPUSSI: 1,30 € 

3 ltr KUORET:  

vihreä: 1,60€  Ruskea: 1,40€

HANAPAKKAUS 10 ltr pussi 1,60€ Kuoret: 3,10€

PouchUp  1,5 ltr  2,20€ (itsenäisesti seisova valkoinen hanapss)

MARJAT PÄÄSÄÄNTÖISESTI PAKASTUKSEN KAUTTA, KIITOS. Syyskauden teemme vain omenaa, pienin poikkeuksin esim. aronia sopii omenan kanssa puristettavaksi.

Sopimusten mukaan isot (100kg-) mansikkasadot, vadelma… voidaan tehdä suoraan pellolta palveluna jos kalenterissa tilaa. Yrittäjä soita!

Varaa tuontiaika, valmis mehu parin päivän päästä. Ilmoitamme viestillä/soittamalla kun saa noutaa.

Marjojen käsittely on kalliimpaa koska prosessi on pidempi ja työläämpi kuin omenalla. Marjat ensin murskataan–entsymöidään tietyssä lämpötilassa–puristetaan mehu–annetaan asettua välitankissa–pastöroidaan ja pakataan.

Marjoista mehusaanto 50-80%

Yrittäjä: kysy tarjous! Ole ajoissa liikkeellä niin pakkausvaihtoehtojakin voidaan pohtia ja tilata mitä tarvitaan.

 
 
Tervetuloa hankkimaan omasta sadosta ihana mehu. Kaikki kivettömät hedelmät, marjat, vihannekset muuttuu helposti säilöttäväksi mehuksi.